Blogimetsä ajan hermolla ja muuta ajatuksenvirtaa

Olen tässä monena yönä kuunnellut taas netissä reaktioita jenkeissä siihen, että konservatiivien äänet pyritään hyvin väkivaltaisesti tukahduttamaan, ja tuhoamaan ihmiset, jotka ovat ihan laillisesti asioita hoitaneet. Olen seurannut joidenkin yksittäisten ihmisten kohtaloita ja kanavien reaktioita. Syytteitä, joita saavat niskaansa, vain sen takia, että kannattavat Trumpia.

Jopa demokraatit itse ovat sitä mieltä, että Big-tech on demokraatteja suosiva valtakeskittymä. Nyt nämä oligarkit demokraattipoliitikkojen hurratessa sulkivat mm. 20 miljoonan ihmisen keskustlufoorumin Parlerin (twitterin/fb:n merkittävimmän kilpailijan oletan) yhtäkkiä pois nettiavaruudesta yhteistoimin. Ja kyllä – valemedian jutuista poiketen – Parlerilla on tiimit valvomassa että laittomuuksia ei foorumilla edistetä. He kunnioittavat ihmisten yksityisyyttä toisin kuin Big -tech. Eivät tee bisnestä ihmisten tiedoilla.

Asiaa ei varmaankaan auta se, että on korona-aika ja some on tapa pitää yhteyttä ihmisiin.

Siis google poisti ladatuimman appinsa sovelluskaupasta, samoin Apple, sitten samaan aikaan Amazon ilmoitti, että palvelintila on peruttu, ja sitten vielä ilmeisesti uhkailtiin Parlerin lakimiehiä ja mitä kaikkea muuta siellä taustalla tapahtuukaan. Kukaan ei uskalla uhmata totalitaristista oligarkkien yksinvaltaa. Palvelimien tarjoajat vetäytyvät viime hetkellä. Sähköposti heillä vielä eilen oli kuulemma, mutta eipä paljon muuta.

Kaikki tämä sen takia että yksi presidentti on vaarallinen! Ei heille riittänyt hiljentää Trumpia siirtymäajaksi tiukassa tilanteessa, vaan hänet ja hänen kannattajansa halutaan tuhota täydellisesti, poistaa heiltä digitaalinen elämä. Estää Trumpia kannattaneilta työnsaanti tai lobata että menettävät työpaikkansa. Jopa senaattoreiden kimppuun käydään kongressin sisällä, yritetään hiljentää ja uhkailla. Väittävät, että on jopa lentokoneista häädetty.

Tällaiset maassatuhoaseet kohdistuvat vain samalla koko konservatiivisesti ajattelevaan kansanosaan, joka on iso. Trumpia äänesti juuri yli 70 miljoonaa amerikkalaista. Hän hävisi niukasti vaalit.

Luin juuri kyselystä, jonka mukaan 70% republikaaneista uskoo, että ollaan menossa kohti sisällissotaa, ja 40% demokraateista uskoo samoin. En epäile tätä.

Demokraateilla on kaikki poliittinen valta jatkossa, ja miten he sitä tässä tilanteessa käyttävät on kauhistuttava sodanjulistus. Ihmettelen, jos rauhan puolesta puhuvat henkilöt kuten Markku Hirn eivät tätä ymmärrä.
Mitä se tarkoittaa meille kaikille, jos jenkit alkavat sotia keskenään? Trump sanoi muutama tunti sitten, että viha on kauheampi kuin mitä hän on koskaan kokenut, eikä viitannut itseensä kohdituvaan vihaan käsittääkseni. En usko, että on turhaa puhetta.

Nämä oligarkit valitsevat kuka saa käyttää internettiä. He eivät ole puolueettomia laisinkaan. Twitter saa huutaa ”kill Pence” trendaavana otsikkona, mutta ”stop the steal” on kielletty sanayhdistelmä. Imaamit saavat huutaa kuolemaa, mutta jenkki ei saa edes puhua mahdollisista vaalijärjestelmä epäonnistumisista. Demokratiassa!!

Oligarkit pitävät oikeutenaan syrjäyttää Yhdysvaltain presidentin, mutta he ovat parhaillaan ottaneet tehtäväkseen myös syrjäyttää Ugandan kekkosen Musevenin. Presidentin vaalit ovat ihan näinä päivinä. Ensin jenkkien Big-tech sulki valtaa pitävän puolueen virkailijoiden sometilit (ne kuuluisat ”sääntörikkomukset”), ja sitten valtaapitävät itse sulkivat koko somen koko maasta vaaleja edeltäviksi päiviksi. Joku harva ugandalainen näyttää olevan somessa, mutta yleensä kaveripiirini siellä hiljeni.

Onneksi vastareaktio on alkanut. Navalnyi älähti ensimmäisten joukossa. Hän tietää miten hirmuvalta toimii. Merkel, entinen ddr:läinen, paheksui Twitterin tekosia. Ja Merkel ei todellakaan ole Trump-fani. Ranskalainen ministeri, ja meidän Stubb esittivät paheksuntansa samoin. Ehkä merkittävin vaikuttaja tässä on maailman rikkain mies, Elon Musk, joka oli samoilla linjoilla. Kun on kyky ja rahat lentää vaikka toiselle planeetalle tämmöiset pikku-oligarkit ei uhittele. Internetin alkuperäiset rakentajat ovat joidenkin tietojen mukaan luomassa ihan uutta systeemiä myös… Kyse on kuitenkin isosta julkisen hyödykkeen omaisesta infrastuktuurista, joka on tämän pienen oligarkkiryhmän hallussa. Siis jenkkipörssien isoimpien megayritysten hallussa. Niiden valta on suurempi kuin valtioiden valta. Onneksi on EU.

Dave Rubin on luonut nettiyhteisöjen järjestelmän tai alustan niille nimeltä Locals, joka toimii ikään kuin ”pienryhmät kirkossa”. Jokainen voi luoda oman yhteisönsä siellä, ja pientä maksua vastaan kyseiseen yhteisöön pääsee mukaan. Itse se Locals-alusta kait on ilmainen ainakin normaalille osallistujalle. Aika paljon niitä ryhmiä näytti jo olevan. Tietysti toimiakseen lähtökohtana tarvitsee varmaan olla jonkin sortin media-yhteisö tai mediahenkilö, jonka ympärillä homma pyörii. Kun locals-ryhmään on pieni perustajan määrittelemä kuukausimaksu, siitä seuraa että netin vihapuhe-trollit eivät viitsi paikalle tulla ja samalla sisällön luojat saavat tuloja. Rubin sanoi, että homma on toiminut todella hyvin. Syntyy oikeaa keskustelua ja jakamista ilman netin huonoja puolia. Hän myös arveli, että maksuksi riittäisi varmaan vaikka 50 senttiä. Se jo karkottaa vihapuhuja-trollit.

Tästä päästäänkin sitten Blogimetsään. Meillä tuota 50 senttistä vastaa se, että jos tänne haluaa tulla keskustelemaan, täytyy lähettää spostia omalla nimellä osoitteeseen blogimetsa@gmail.com tai hankkia wordpress-tunnus. Osallistumiskynnys vastaa ainakin 50 senttiä. Eihän tuota viitsi tehdä vain lausuakseen jonkun solvaavan kommentin. Toimintamme on siis kestävällä pohjalla? Tämä oli aamuinen ajatukseni… Twitter-tunnistautumisen poistuminen on tästä näkökulmasta hyvä asia. En aio olla aktiivinen sen palauttamiseksi, vaikka tempun nyt osaisinkin.

Blogimetsä on radikaali sikäli, että tällä hetkellä näyttää siltä, että täällä erimieliset – me harvat – pystymme aikalailla sivistyneeseen ajatuksenvaihtoon tai ainakin rinnakkainoloon. Siinä olemme valovuoden päässä tilanteesta Ameriikan mantereesta. Olisiko aika mainostaa Blogimetsää niille hurjille, jotka eivät pelkää erimielisiä ja haluavat antautua ”sivistyneeseen” keskusteluun tai edes yrittää sitä. Emme kai me halua sisällissotaa? Se on veristä hommaa se -sanovat historiankirjat.

Tämmöistä öistä tajunnanvirtaa tämä nyt vain.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Meri Vesanto

Kun nyt mainitsit Ugandan, niin pitääpä liittää päivän Navalnyi: Onko tämä ironiaa, metaironiaa vai sarkasmia? hän kysyy. https://twitter.com/navalny/status/1349072888519921666?s=20
Twitterissä saa vielä arvostella Twitteriä, ainakin välillä.
Venäjän VK:lla saa arvostella muita paitsi ei Putinia. Parlerista minulla on semmoinen ennakkoluulo, että se on samanmielisten uhriutumisfoorumi, mutta parempaa tietoa ei ole.
Somessa syntyy lisäksi helposti semmoinen harhaluulo, että jos joku ihminen on mielestäni kerran väärässä, hän on automaattisesti aina väärässä.
Ei kiinnosta tehdä aina uutta profiilia ylläpidettäväksi, jotta saisi lukea erilaisia näkökulmia. Olisi hyvä, jos olisi semmoinen foorumi, jossa ihmiset analysoisivat eri paikoista löytämiään juttuja, ja perustelisivat asiallisesti kantansa, niin kaikkien ei tarvitse osallistua kaikkeen. Mikähän semmoinen voisi olla?

Viimeksi muokattu 4 vuosia sitten by Meri Vesanto
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial